Sandem spenner vidt

Skrevet av Richard Ekhaugen,  09.04.2013
Artikkelbilde
Kjeld Henning Sandem spenner vidt i emner i denne ukes leder. Foto: Richard Ekhaugen.

Sports- og markedssjef Kjeld Henning Sandem tar for seg både debuten til Folkehesten Momarken og Østfold-banens første kvinnelige trener i denne ukes leder.

KUSKESTATISTIKKER ER ALLTID
interessant lesestoff. Vi har nå lagt tre måneder bak oss av sesongen, og vår og sommer står for døren. Blant trenerne er det Vidar Hop som har inntatt toppen så langt. Han har virkelig kjørt i medvind på Momarken hittil i år. Like mange seire, åtte, har også Kai Johansen. De har rykket noe ifra, men sesongen er lang. Momarken-kuskene Gunnar Austevoll og Per Oleg Midtfjeld følger deretter.

ARVESEN PÅ TOPP
Blant de stallansatte er det ikke uventet Ole Johan Østre som er i lederposisjon. Dog med kun en seier så langt, like mange har også Ole-Christian Kjenner og Herman R. Tvedt. Hyggelig er det å se at Per Arvesen leder blant amatørene. To seire og en annenplass på fem starter lar seg høre? Kometen innen montesporten, Siv Emilie Løvvold, er best i sin klasse. Hun kan skilte med to seire og en andreplass på tre starter!

FOLKEHESTEN MOMARKEN
er snart å se i banen. Corinne Va Bene har trent godt i lengre tid, og har vært startklar nesten i hele vinter. Trener Cato Antonsen har imidlertid ikke hastverk, her gjelder det å matche riktig. Når dette leses kan allerede første start være spikret. Bjerke onsdag 17. april kan fort være åstedet for debuten. Mandag 8. april gikk forresten hoppa en svært tilfredsstillende hurtigarbeid på hjemmebanen.

MOMARKENS FØRSTE KVINNELIGE TRAVTRENER
er nå på plass. Karoline Lund Solberg har overtatt stallen til Anders Tovengen, som har ønsket å trappe ned. Vi takker Anders for fin innsats i sin trenergjerning. Han er fortsatt i sving, og har bl.a. starthest i kveld. Som datter til Inger Lund og Ole-Jonny Solberg har Karoline stamtavla i orden. Vi ønsker velkommen og lykke til!

MARKER-DAGEN
Så er det klart for årets første travlagsdag her på Momarken. Som vanlig er det driftige Rødenes og Øymark Travselskap som skal i ilden først. De har med seg en rekke sponsorer og gjester, og vi ser frem til en hyggelig travdag sammen med dere. Vi ønsker lykke til med arrangementet, og vil spesielt ønske dagens sponsorer velkommen!


VI HÅPER ALLE FÅR EN TRIVELIG TRAVKVELD PÅ MOMARKEN!
Kjeld Henning Sandem
Sports / Markedssjef