Fransk eventyr for Melby

Skrevet av RE,  13.12.2011
Artikkelbilde
I romjula drar Inge Melby til Frankrike for å bli førstemann hos fremgangsrike Jörgen Westholm. Foto: Richard Ekhaugen.

Denne romjulen starter traveventyret for tidligere Momarken-stallmann Inge Melby. Andre juledag drar 28-åringen til Frankrike for å bli førstemann på Grosbois-filialen til den svenske stortreneren Jörgen Westholm.

Det er litt av en mulighet den tidligere Momarken-stallmannen Inge Melby nå får. Jörgen Westholm har de siste årene fått frem hester som Super Light (Oslo Grand Prix-vinner, 11,4 millioner SEK), Criks Hurricane (6,6 millioner SEK), Rite On Track (4,2 millioner SEK) og norgeskjenningen Annicka (2,9 millioner SEK). Westholm er også mannen som i sin tid plukket ut Steinlager som unghest og trente den fremtidige verdensstjernen frem til en viss Momarken-trener Per Oleg Midtfjeld fikk Good As Gold-sønnen i sin varetekt.


Fra Grosbois: Jörgen Westholm (t.v.) forteller Bengt-Erik "Professorn" Larsson og hans reisefølge om sine suksessfaktorer under Prix d'Amerique-helgen tidligere i år. Foto: Richard Ekhaugen.

Fremtidsplanene endret
De senere år har Westholm etablert en fremgangsrik filial på det statseide treningsanlegget Grosbois utenfor Paris, og det er her Inge Melby nå får tilliten som førstemann.
- Jeg fikk et veldig godt inntrykk av Inge under intervjuet, og han fikk også flott omtale fra sine referanser. Jeg synes det er viktig at unge trenere får prøve seg i den store verden før de starter sin egen virksomhet, understreker Westholm.

- Får frysninger
28-åringen Inge Melby travet sine barnesteg i Trøndelag, men har i de senere år jobbet for flere trenere på østlandsområdet, deriblant Momarkens Odd Arne Sagholen. Melby er i ferd med å avslutte trenerutdanningen på Starum, men i løpet av kort tid ble fremtidsplanene endret.
- Jeg hadde egentlig planer om å reise tilbake og etablere meg i Trøndelag, men da jeg så at Westholm trengte førstemann i Frankrike, bestemte jeg meg for å søke. Nå får jeg frysninger over hele kroppen bare av å se bilder fra Grosbois, smiler en forventningsfull unggutt.

Westholms høyre hånd
21.desember har stallmannen med ti seire i sulkysetet sin siste dag på Starum. Fem dager senere flyr han sørover og møter sin nye arbeidsgiver i Paris. De første dagene går med til å gjøre seg kjent med anlegget og bli enig med sjefen om rutinene. Som førstemann og Westholms høyre hånd hviler det mye ansvar på 28-åringens skuldre. På Grosbois får han bare tre til fire passhester, men har ansvar for blant annet innmelding, skoing samt er den som reiser med hestene til løpsbanen.


Inge Melby har erfaring med Jörgen Westholm-hester fra tidligere. Mill Newton var en periode i 2010 på lån i Norge. Her vinner ekvipasjen et lunsjløp sammen på Bjerke 4.november i fjor. Foto: Hesteguiden.com.

Ikke på Vincennes
Noen fremtredener i sulkysetet i travsportens høyborg Vincennes, kan han foreløpig se langt etter.
- Der kjører nesten ikke Westholm selv engang lenger, gliser Melby.
- Oppsittene på Vincennes går til de erfarne lånekuskene, men jeg håper å få muligheten til å kjøre litt selv på de mindre provinsbanene, understreker den dyktige stallmannen, noe arbeidsgiveren også lover.
- Når det hektiske vintermeetinget er over utpå vårparten, vil han få muligheten til å vise hva han duger til også i sulkysetet på de mindre banene i Frankrike, lover Westholm med et smil.

Vi kommer selvfølgelig til å holde dere oppdaterte på Frankrike-eventyret her på hjemmesiden. Vi på Momarken ønsker Inge lykke til!